Speedway-Tilburg

Op 4 augustus 2011 is onze club opgericht, daarmee zijn wij de eerste club voor radiografisch bestuurbare auto's in Tilburg. Nadat wij van de gemeente toestemming hebben gekregen om onze eigen baan te bouwen zijn wij sinds 2012 gevestigd langs het Brummenpad in Tilburg. Op 10 juni 2012 werd onze baan geopend door toenmalig wethouder de heer Lauwerier.

Ons circuit en crawlerbaan zijn volledig eigenhandig aangelegd met scheppen, bezems en harken. Toen het circuit en de crawlerbaan eenmaal geopend waren is de club gaan groeien. Van 5 leden in 2011 naar 20 in 2013. Vanaf 2013 bleef het ledenaantal stijgen, tot 80 leden in 2018. De club is ontstaan nadat een aantal vrienden hun handen in een hebben geslagen nadat zij elkaar 6 jaar niet hadden gezien of gesproken. De families zijn herenigd en hebben dezelfde dag nog het bestuur gevormd. Het huidige bestuur is aanwezig sinds 4 augustus 2011 tot op heden. Op 10 juni 2018 heeft de club zich officieel laten vastleggen bij de notaris en daarmee zijn wij officieel een vereniging vanaf 2018.

Deze bijzondere manier van ontstaan van de club maakt het bijzonder om hier onderdeel van te zijn, het is een familie met dezelfde passie!


Ons Doel

Onze club bestaat uit een groeiend aantal enthousiaste hobbyisten met een passie voor auto's. Omdat radiografisch bestuurbare voertuigen jong en oud blijven fascineren is het voor ons een uitdaging om iedereen de kans te geven zich uit te leven en met elkaar de ervaringen te delen en zelfs vriendschappen op te bouwen.

Het doel van onze club is het realiseren en in stand houden van een offroad modelbouw baan, waar we verschillende evenementen organiseren en races houden waar zowel kinderen als grote kinderen elkaar uit kunnen dagen met hun kleine racemonsters.