Crawlen wordt in Nederland, en dus ook bij Speedway-Tilburg, steeds populairder onder de rc liefhebbers. Deze crawlers, die rustig klimmen, over bruggen rijden, door de modder rijden en andere moeilijke parcours afleggen zijn bij ons erg in trek. Daarom hebben wij ook een eigen crawlerbaan. In de baan zitten moeilijke klimmen, rotsen en bruggen verwerkt om de uitdaging nog groter te maken.

De crawlers rijden met alle behendigheid over het parcour wat bestaat uit allerlei soorten steen, metaal en uiteraard zand. De crawlerbaan kent een vrij rij gedeelte en een parcour. Het parcour is 200 met lang en beschikt over 25 verschillende elementen. Daarnaast kun je via een takkenbrug over het water heen naar het vrij rij gedeelte om daar vervolgens te klimmen en te lieren. Het terrein creeƫrt een natuurlijke omgeving waardoor je het crawlen nog meer bleefd. De crawlerbaan is gerealiseerd is samenwerking met Trxxs-Winkel.nl, zij hebben de bouw van deze prachtige baan medemogelijk gemaakt.

De crawlerbaan word vrijwillig onderhouden en daar zitten heel wat uurtjes in, daarom vragen wij degenen die gebruik maken van de crawlerbaan om deze met respect te behandelen en het afval netjes in de vuilnisbak te gooien.

Gegevens

Baanbreedte: 30 - 50 cm

Oppervlakte: 500m2

Elementen: 30

 

Openingstijden:

Ons terrein is afgesloten en voor leden toegankelijk met een code. Leden hebben de vrijheid om te rijden waneer zij dat willen, echter hanteren wij voor onze leden wel clubdagen. Op afspraak bent u van harte welkom om een keer kennis te komen maken en te rijden op onze crawlerbaan. Wilt u een keer kennis met ons komen maken? Mail ons dan voor een afspraak.


Wilt u altijd toegang hebben tot de crawlerbaan dan kunt u zich hier als lid aanmelden. 

Parkeren

Speedway-Tilburg beschikt over enkele parkeerplaatsen bij de baan, parkeren mag daarom alleen in de daarvoor bestemde parkeervakken. Parkeren buiten deze vakken of op het fietspad zal door de politie beboet worden. Mochten alle parkeervakken bezet zijn, parkeer de auto dan in de omgeving om een boete en overlast te voorkomen. U bereikt onze vereniging vanaf de Moerse Dreef. Vanaf de Moerse Dreef draait u zo het Brummenpad op. Let op: dit is een fietsstraat! Dat betekent dat de auto daar te gast is. Houd u aan de maximum snelheid van 30 km/u en verleen voorrang aan fietsers, scooters en wandelaars.