Wanneer u op zoek gaat naar een radiografisch bestuurbare auto's is er een breed scala aan keuze. Verschillende merken zijn met verschillende modellen op de markt. Bij onze club worden met verschillende modellen gereden, de buggy's schaal 1/10 en 1/8 zijn enorm in trek. Om een goede keuze te kunnen maken welke auto voor u het beste is, is het belangrijk om vooraf te kijken waar u wil gaan rijden. Bij ons op het circuit is een buggy een aanrader. Mocht u eens met een buggy willen rijden, dan kan dat bij onze club. Op open dagen en meetings is er voor bezoekers een auto beschikbaar om mee test te rijden. Bent u op een open dag of meeting verhinderd? Stuur dan gerust een mail naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. en maak een afspraak om een keer met een auto te komen rijden.

We laten hier een aantal modellen zien, die bij onze club veel gebruikt worden:

 

Buggy's 

Een buggy is bij Speedway-Tilburg de meest voorkomende auto. Buggy's rijden er in de schaal 1/8 en 1/10 en zijn onwijs snel met een perfecte wegligging. Een buggy kenmerkt zich door zijn fijne rijeigenschappen, een buggy ligt namelijk strak op de baan, springt geleidelijk, is snel in de bochten en is stabiel op een recht stuk. Al met al een hele fijne wagen die ook nog eens goed is af te stellen om hem zo helemaal naar uw eigen wens aan te passen. Houdt je van strakke lijnen, veel snelheid en een goed stukje sturen? Dan is een buggy zeker iets voor u! 

 

 

Truggy

Truggy's zijn auto's die gemaakt zijn voor elk terrein. Met een truggy kun je lekker springen en ook hele leuke snelheden behalen. Een truggy ligt ook iets hoger van de grond zodat hij makkelijker ergens overheen kan rijden. Hoog gras, boomstammen en hoge heuvels zijn daarom voor een truggy ook geen enkel probleem, hier tegenover staat wel dat hij sneller omslaat in een bocht. Op onze baan is afstelling van een truggy dan ook heel belangrijk.

Houdt u van ruw terrein en wil u ook een goede snelheid behalen? Dan is een truggy zeker iets voor u!

 

Short course

Short course auto's zijn degelijke modellen die erg populair zijn. Ze zijn goed en snel voor elk terrein. Het short course model dat bij ons veel wordt gebruikt is de Traxxas Slash (2wd en 4wd). Een short course kan qua wegligging vergeleken worden met een buggy, een prima wegligging dus. In de lucht is een short course stabiel maar een buggy is in de lucht beter. Houdt u van lekker racen, springen, driften en een dosis behendigheid dan is een short course truck zeker iets voor u!

 

 

Indien u meer informatie wil over de hobby of een type auto kunt u altijd een mail sturen naar: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.